Päevatoimetaja:
Angelina Täker

HUUM lahkub Funderbeamist, aktsionärid on tulivihased

Copy
Huumi asutaja Siim Nellis pole investorite kriitikaga päri, öeldes, et 13 miljonit oli Huumi eest aus väljumishind.
Huumi asutaja Siim Nellis pole investorite kriitikaga päri, öeldes, et 13 miljonit oli Huumi eest aus väljumishind. Foto: Postimees/Sille Annuk

Selle nädala alguses saatis saunakeriste tootja Huum välja pressiteate, milles ütles, et valmistub ettevõtte müümiseks ning lahkub investeerimisplatvormilt Funderbeam.

Huumi investorid on otsuse peale tulivihased, süüdistades kerisetootjat ei vähem ega rohkem kui jõupositsioonilt ettevõtte ülevõtmises.

Huumi asutaja ja suurosanik Siim Nellis lisas teates, et Funderbeamist lahkumine ja Huumi mahamüümine oli juba pikalt mõtteis ja ettevõtte väärtus, mille pealt väljutakse, on 13 miljonit eurot.

Huum lahkus Funderbeamist drag-along-tehinguga ehk väikeaktsionärid on kohustatud oma osaluse võõrandama, kui enamusosanik oma osaluse maha müüb. Selgituseks: drag-along-klausli eesmärk on kolmandale osapoolele müües kaitsta enamusosanike huve. Seega on vähemusaktsionärid kohustatud oma aktsiad müüma isegi siis, kui ei soovi seda teha.

5. juunil võeti Huumi osak Funderbeami platvormilt maha ning 6. juunil pidi laekuma investoritele 0,459607 eurot osaku kohta. Kuid Huumi enam kui 800 investorit on raevus. Tegelikult oli juba tänavu jaanuaris näha, et Huumi osakuga toimub midagi, kuna Huum peatas osakutega kauplemise.

Tagasi üles