Eesti vanimat investeerimisühingut ohustab pankrot (2)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Olev Schults
Olev Schults Foto: EGERT KAMENIK / PM / EMF

Neljapäeval tegi Harju maakohus määruse, millega nimetas aktsiaseltsile Cresco Väärtpaberid ajutise pankrotihalduri. Avalduse ASi Cresco Väärtpaberid pankroti väljakuulutamiseks esitas Küprose ühing Asara Holding Limited pärast seda, kui enam kui kaks aastat on püütud Crescosse paigutatud 1,5 miljonit eurot investeeringuid tagasi saada.

Aastast 2004 finantsinspektsioonilt investeerimisühingu tegevusluba omav aktsiaseltsi Cresco Väärtpaberid probleemid ilmnesid võlausaldajatele esimest korda 2021. aastal, kui aastakümneid Crescosse raha paigutanud välismaine investor soovis Crescoga sõlmitud varahalduslepingud lõpetada ja oma kogunenud investeeringud investeerimisühingust välja võtta.

Asara Holdingut esindav advokaadibüroo NJORD vandeadvokaat Erik Salur selgitab, et tema poole pöörduti siis, kui investor ise oli Cresco juhatuse liikme ja ainuomaniku Olev Schultsiga proovinud pool aastat läbi rääkida oma rahade tagasisaamiseks: «Esialgu selgitas Olev Schults, et tal on vaja aega võlakirjade realiseerimiseks, millest vabanevat raha saaks siis kliendile üle kanda, aga suhteliselt kiiresti saabus arusaamine, et tegelikult mingit vara Cresco Väärtpaberite aktsiaseltsil ei ole. Ülejäänud aja me sisuliselt lootsime, et mingi ime läbi mingi vara Crescosse tekib, aga pärast kaht aastat sama juttu saab ka kõige kannatlikumal investoril jaks otsa.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles