Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Soomlaseid vihastab baarides lakke kerkinud õlle hind, samas saab lahjemaid veine aga peagi tavapoest (1)

Copy
Soomes oli seni toidukauplustes alkoholi protsendipiir 5,5, millest kangemat kraami tohtis müüa ainult riiklikule alkoholimonopolile Alko kuuluvates kauplustes.
Soomes oli seni toidukauplustes alkoholi protsendipiir 5,5, millest kangemat kraami tohtis müüa ainult riiklikule alkoholimonopolile Alko kuuluvates kauplustes. Foto: Petteri Kari / Shutterstock

Soomes on õlletoobi hind baarides kerkinud sel aastal 15 euroni, mida tarbijad nimetavad sulaselgeks röövimiseks. Pisut leevendab põhjanaabrite alkomuret ehk see, et kolmapäeval vastu võetud uus seadus lubab riigi monopoli kõrval lahjemad veinid ka tavakauplustesse müügile.

Ilmselgelt restoranid ja baarid õlle hinna osas Soomes ei konkureeri, kirjutas Ilta-Sanomat. Lisaks sellele, et kesvamärjukese toobi eest küsitakse baarides tublisti üle 10 euro, on ka toobi suurus vähenenud paljudes kohtades 0,5 liitrilt 0,4 liitrini. Sotsiaalmeedias nimetavad soomlased selliseid suundumusi «nurjatuks röövimiseks».

Ilta-Lehti võttis lugejate vihjed uurida ja avastas kõige kallima õlle Helsingi restoranis Scolare, kus pakutakse 0,44-liitrist toopi Birra Moretti õlut 15,60 euro eest. Samas tuleb mainida, et tegu pole siiski õllepubi, vaid Itaalia toidule ja veinidele spetsialiseerunud restoraniga.

Tagasi üles