Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Skeleton saab riigilt vesinikutehnoloogia arenduseks 18 miljonit (10)

Copy
Skeleton Technologies juhatuse esimees Taavi Madiberk.
Skeleton Technologies juhatuse esimees Taavi Madiberk. Foto: Eero Vabamaegi

Eesti sai Euroopa Komisjonilt riigiabi loa toetada Skeleton Technologies vesinikutehnoloogia arendusprojekte 18 miljoni euroga - ettevõte investeering Eesti arenduskeskusesse on kokku 33,7 miljonit eurot.

Toetust kasutatakse vesinikuspetsiifilise teadus- ja arendustegevuse ning moodulite tootmisüksuse arendamiseks transpordisektoris. Riigieelarves on selleks planeeritud vahendid CO2 kvoodi müügi rahast. Skeleton kasutab toetust arenduskeskuse jaoks Eestis, ettevõtte koguinvesteering vesinikuarendusse on 33,7 miljonit eurot. Toetust antakse üle-euroopalise vesinikuprogrammi Hy2Move raames, kus osalevad lisaks Skeletonile tööstushiiud nagu Airbus, BMW ja Michelin.

«Teadmistepõhine majandus ja uute tehnoloogiate arendamine on Eesti majanduse tuleviku suund. See loob uut teadmist, kõrge lisandväärtusega tootmist ja hästitasustatud töökohti. Skeletoni investeering, et arendada uut vesinikutehnoloogiat Eestis, annab loodetavasti hoo ka edasistele investeeringutele ja valdkonnas uut tüüpi ettevõtete ökosüsteemi kujunemisele,» sõnas majandus- ja infotehnoloogiaminister Tiit Riisalo.

Tagasi üles