Päevatoimetaja:
Angelina Täker

GRAAFIKUD Selgusid kõige mainemakad ettevõtted, kus inimesed töötada tahaksid

Copy
Enefiti töötajakogemuse direktor Kadi Piikov ( paremalt) Kantar Emori juhatajalt Karin Niinaselt tunnustust vastu võtmas.
Enefiti töötajakogemuse direktor Kadi Piikov ( paremalt) Kantar Emori juhatajalt Karin Niinaselt tunnustust vastu võtmas. Foto: Arno Mikkor / Kantar Emor

Kantar Emori läbi viidud tööandjate maine uuringu järgi on töötavate inimeste seas mainekaimaks tööandjaks Enefit (Eesti Energia), avaliku sektori organisatsioonide seas aga keskkonnaamet.

Sel kevadel viidi läbi kaks tööandjate mainet käsitlevat uuringut. Esimene kaardistas, millised Eesti suuremad tööandjad on palgatöötajate jaoks kõige atraktiivsemad, teises vaadati eraldi avaliku sektori tööandjaid. Esimese uuringu puhul hoiab esikohta Enefit (Eesti Energia), millele järgnevad Tallinna Lennujaam ja Eesti Energia kontserni kuuluv Enefit Green. Esikümnesse mahtusid veel Tallink, LHV, Skype/Microsoft, Swedbank, Tallinna Sadam, Telia ja SEB Pank.

«Kuigi aasta jooksul ei ole suuri muutusi toimunud, on pikemas vaates ehk viimase viie aasta lõikes näha pankade atraktiivsuse kasvu,» rääkis Kantar Emori töötajakogemuse juhtekspert Mari-Liis Eensalu. LHV on selle aja jooksul tõusnud kümnendalt kohalt viiendale, esikümnesse on jõudnud ka Swedbank ja SEB. «Pankade mainet tööandjana on toetanud nende head majandustulemused. Töötajad peavad tööandja valikul kõige olulisemaks korralikku palka ja kindlustunnet ning majanduslikult edukad ettevõtted suudavad pakkuda mõlemat,» kommenteeris Eensalu.

Tagasi üles