Ekspert selgitab, kuidas toimub laenu taotlemine välismaal asuva kinnisvara jaoks

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
USA dollari ja euro rahatähed.
USA dollari ja euro rahatähed. Foto: Dado Ruvic

Viimasel ajal tunnevad eestlased järjest suuremat huvi välismaal, eesotsas Hispaanias asuva kinnisvara vastu. Seda, kuidas käib finantseerimine ja laenu taotlemine välismaal asuva kinnisvara jaoks, selgitab Luminori Baltikumi eraisikute panganduse juht Tanel Rebane.

«Riikide edetabelit, kuhu eestlased kinnisvara soetavad, juhivad ülivõimsalt Hispaania ja Soome, teistesse välisriikidesse eluaseme ostmine on eestlaste puhul harvem nähtus,» ütles Rebane.

Ta märkis, et Hispaania kogub eestlaste seas populaarsust eelkõige hea hinna-kvaliteedi suhte ja lõunamaise kliima poolest. Sealsed eluasemehinnad on endiselt üsna madalal ega ole täielikult taastunud ülemaailmse finantskriisi ja eurotsooni kriisi ajal toimunud suurtest kinnisvaraturu muutustest. Rebane tõi välja, et ka Soome eluasemehinnad ei ole eriti tempokalt kasvanud, vaid on 10 aasta taguse ajaga võrreldes samas kohas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles