Laupäevast ei saa enam sõlmida universaalteenuse lepinguid

BNS
Copy
Elektriliinid.
Elektriliinid. Foto: Elering

Laupäevast ei saa enam sõlmida uusi universaalteenuse tarbimise lepinguid ning universaalteenuse pakkumine koos kehtivate universaalteenuse lepingutega lõpetatakse hiljemalt 1. juuliks.

«Juuli alguseni on tarbijatel aega uus elektripakett valida. On tarbija vaba valik, kas uueks paketiks võtta börsihinnal, fikseeritud hinnal või hoopis mõlema kombinatsioonis töötav lahendus. Need tarbijad, kes valikut juuli alguseks ei tee, viiakse automaatselt üle börsihinnal põhinevale paketile,» sõnas kliimaministeeriumi energeetikaosakonna energiaturgude valdkonnajuht Karin Maria Lehtmets. «Uue paketi valimisel soovitame uurida hindu Konkurentsiameti usaldusmärgiga allikatest ja võtta ühendust parema ülevaate saamiseks erinevate elektrimüüjatega.»

Universaalteenus hakkas riigipoolse meetmena kehtima 2022. aasta 1. oktoobrist, et aidata elektritarbijatel maandada riske ja leevendada elektrihinna tõusu. Juba 2023. aasta algusest kuni tänaseni pole olnud aga ühtegi kuud, kus keskmine börsihind oleks olnud kõrgem universaalteenuse hinnast.

Tagasi üles