Vene miljardäride tüli Rusali pärast läheb Londoni kohtusse

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Deripaska.
Oleg Deripaska. Foto: SCANPIX

Venemaa alumiiniumitootja Rusal Vene miljardäridest omanike tüli ei ole leidnud lahendust ja asi läheb Londoni kohtusse.

Esimene tüli lahvatas eelmisel kuul, kui Rusali nõukogu esimehe kohalt lahkus väikeaktsionäride huve esindav miljardär Viktor Vekselberg, kes heitis Rusali põhiomanikule ja tegevjuhile Oleg Deripaskale ette seda, et too ei ole nõus müüma Rusali osalust Norilsk Niklis, mille väärtus on tunduvalt langenud.

Eelmisel nädalal algatas Vekselbergi investeerimisfirma Sual Partners, millele kuulub 15,8 protsenti Rusalist, uue vaidluse, vaidlustades Rusali ja mäetööstusfirma Glencore vahelise toormetarneleppe. Sual, kus Vekselbergi partner on Len Blavatnik, väidab, et see tehing sõlmiti Suali vetoõigusest hoolimata. Selle põhjendusega on esitatud süüdistus Rusalile, Glencore'ile, Deripaskale ja selle firmale En+, mille valduses on 47,4 protsenti Rusalist. Glencore'ile kuulub 8,25 protsenti Rusali aktsiatest.

Rusal teatas teisipäeval, et tarnelepingu vaidlustamine tuleb arutusele Londoni rahvusvahelises arbitraažis.

Rusali nõukogu kohtumine toimub teisipäeval Küprosel, aga päevakorda ei ole teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles