Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Valitsus tegi kokkulepped riigi rahaseisu parandamiseks

Copy
Euro rahatähed.
Euro rahatähed. Foto: Regis Duvignau

Valitsuse liikmed arutasid neljapäevasel kabinetinõupidamisel negatiivse lisaeelarve kokkuleppeid ja andsid nendele põhimõttelise toetuse.

Nüüd koostab rahandusministeerium eelnõu, mis on valitsuses plaanis kinnitada ja saata riigikogule järgmisel nädalal. Meetmed sisaldavad nii kulude vähendamisi kui tulude suurendamisi ja aitavad parandada eelarvepositsiooni ka järgmistel aastatel, kus vajalike eelarvepositsiooni parandavate meetmete maht suureneb veelgi, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

«2024. aastal on meie majanduse seis olnud kehvem kui esialgu prognoosisime. Oleme viimastel aastatel kõvasti pingutanud, et eelarvet paremasse korda saada, kuid kuhjunud kriisid ja suurusjärkude võrra uusi investeeringuid nõudev julgeolekuolukord on riigi rahanduse seisukohalt väga suured väljakutsed. Sellepärast peame tõmbama ka keset aastat riigi kulusid koomale. Hoides käimsolevalt aastalt kokku suurusjärgus 175 miljonit eurot, mahub Eesti eelarvepuudujääk ligikaudu kolme protsendi sisse ja meil on pisut lihtsam teha järgmiste aastate suuremahulisi kokkuhoide,» kommenteeris peaminister Kaja Kallas.

Tagasi üles