Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Jaekaupluste müük kukkus taas

Copy
Jaekaubandus
Jaekaubandus Foto: Toomas Huik

Statistikaameti andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 2024. aasta aprillis 842 miljonit eurot – võrreldes eelmise aasta sama kuuga vähenes müügimaht kolm protsenti.

Statistikaameti analüütik Johanna Linda Pihlak ütles, et kui märtsis kukkus müügimaht eelmise aasta sama ajaga võrreldes 4 protsenti, siis aprillis kahanemine mõnevõrra aeglustus. «Müügimahu vähenemist mõjutasid aprillis enim toidukaupade kauplused, kus maht kahanes aastaga kuus protsenti,» lisas Pihlak.

Tööstuskaupade kaupluste müügimaht vähenes eelmise aasta aprilliga võrreldes viis protsenti. Neist enim ehk 12 protsenti kahanes müügimaht majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes. Keskmisest enam ehk 11 protsenti vähenes müügimaht veel tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes ning üheksa protsenti posti või interneti teel kaupu müüvates kaupluses. Müügimaht suurenes seitse protsenti apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes ning kaks protsenti muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade ning muuga.

Tagasi üles