Carri Ginter: mind ajab valitsuse üleolev suhtumine lihtsalt marru (26)

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Carri Ginteri hinnangul oleme saanud patroniseeriva riigi, kes peab oma kodanikke kui väikesteks lasteks, kellega ei räägita probleemidest otse ja kellega suheldakse käskude-keeldude keeles.
Carri Ginteri hinnangul oleme saanud patroniseeriva riigi, kes peab oma kodanikke kui väikesteks lasteks, kellega ei räägita probleemidest otse ja kellega suheldakse käskude-keeldude keeles. Foto: Andres Haabu

Euroopa Liidu õigusele ja konkurentsiõigusele keskendunud vandeadvokaat Carri Ginter läheb põlema, kui kuuleb sõna auto- või magusamaks. «Mis probleemi me nende maksudega lahendame? Nuumame vaid riiki paksemaks,» lajatab ta resoluutselt.

Kui tahta vandeadvokaat Ginterit närvi ajada, siis tasub temaga üles võtta magusa joogi maksu ehk rahvakeeli limonaadimaksu teema, mis peaks riigikassasse tooma 20 miljonit eurot aastas. 

Valitsuse põhjendus hoolitseda maksuga rahva tervise eest ajab Ginterit naerma. «Jah, meie inimesed söövad ebatervislikult, jah nad on haiged, kuid kas selle põhjuseks on limonaadi joomine või on põhjused sootuks mujal,» rääkis ta, lisades, et ilmselgelt pole mure rahva tervise pärast selles kontekstis siiras.

Tagasi üles