Päevatoimetaja:
Angelina Täker

TUK-TUKID KÄTTESAADAVAMAKS Eesti fintech-ettevõte saab 10 miljonit dollarit elektrisõidukite rahastamiseks Keenias

Copy
Tuk-tuk. Pilt on illustratiivne.
Tuk-tuk. Pilt on illustratiivne. Foto: AZIZ TAHER

Eestis tegutsev rahvusvaheline fintech-ettevõte Eleving Group allkirjastas Ameerika valitsusasutusega DFC 10 miljoni USA dollari suuruse laenukavatsuste protokolli, et muuta Aafrikas elektrisõidukid kättesaadavamaks.

Seitsmeaastane laen läheb Eleving Groupi Keenia tütarettevõttele Mogo Auto Limited (Mogo Kenya), et laiendada elektrisõidukite finantseerimise portfelli ja suurendada jätkusuutlikke liikuvusvõimalusi Keenia väikeettevõtjatele ning väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele.

Keenia valitsus püüab kliimamuutuste ohu ees seistes vähendada kasvuhoonegaaside heitkoguseid aastaks 2030, keskendudes nullheitmega transpordi arendamisele. Transpordisektor, mis moodustab 67 protsenti energiaga seotud CO2st ja 11,3 protsenti koguheitest, toetab paljusid madala sissetulekuga mikroettevõtjaid, kellel puudub juurdepääs sõidufinantseerimisele. Seetõttu kavatsevad DFC ja Eleving Group selle investeeringuga positiivselt mõjutada Keenia arengut, pakkudes transpordisektoris olulist nullheitmega sõidukifinantseerimist üksikisikutele ja ettevõtetele.

Märksõnad

Tagasi üles