Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Uuring: kinnisvarasse investeerijate hulk on aastaga langenud (1)

Copy
Mõnda takistab investeerimast müüt, et investeerimiseks on vaja palju raha.
Mõnda takistab investeerimast müüt, et investeerimiseks on vaja palju raha. Foto: IMAGO / Ulrich Wagner / SCANPIX

SEB korraldatud uuringust selgus, et Eestis elavad inimesed investeerivad eelkõige aktsiatesse (24 protsenti) ja kolmanda samba pensionifondidesse (24 protsenti). Võrreldes möödunud aastaga on langenud kinnisvarasse investeerijate osakaal.

«Huvi investeerimise vastu on Eestis püsinud üsna stabiilsena – tänavune uuring näitas, et investeerimisega tegelevad umbes pooled Eestis elavad inimesed. Populaarsemad finantsinstrumendid on sarnaselt möödunud aastaga aktsiad ja kolmanda samba pensionifondid, mõlemasse on raha paigutanud ligi veerand (24 protsenti) Eesti inimestest,» ütles SEB kogumise, investeerimise ja pensionivaldkonna juht jaepangas Elisabet Visnapuu.

Eestis on aastate lõikes olnud üsna populaarne ka kinnisvarasse investeerimine, mis on sel aastal pööranud langusesse. Võrreldes möödunud aastaga, kui kinnisvarasse investeerijaid oli kõigist vastanutest 16 protsenti, siis tänavu oli lisaks oma eluasemele korteri, maja või maa ostu raha paigutanud 13 protsenti. «Langus ei ole küll numbriliselt suur, ent piisav, et märgata mõningast trendi muutust. Põhjust, miks kinnisvara investeeringuna ei ole enam liialt atraktiivne, ei ole ilmselt vaja kaugelt otsida. Euribori tõusu ja kinnisvara hindade kasvu tõttu ei ole üürikinnisvara investeerimise vaatest enam nii atraktiivne kui paar aastat tagasi,» selgitas Visnapuu.

Tagasi üles