Korteriomanikud vihased: ministeerium venitab Eesti suurima rahapoti avamisega (4)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Jutu järgi pidi korterite renoveerimise toetusvoor algama uue aasta algusest, kuid sellest ajast on palju vett merre voolanud.
Jutu järgi pidi korterite renoveerimise toetusvoor algama uue aasta algusest, kuid sellest ajast on palju vett merre voolanud. Foto: Tairo Lutter

Nii võimast toetuste potti ei näe Eestis iga päev – kortermajade renoveeri­miseks on ette nähtud 300 miljonit eurot. Kuid paljud korteriomanikud on ametnike peale vihased, sest ootavad toetus­meetme avamist tulutult juba ligi pool aastat.

Postimehega ühendust võtnud kortermaja elanik kirjeldas ühe Tallinna ridamaja olukorda, kus on tehtud panused KredExi (Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutus ehk EISA) toetusele. Raha aga pole, samas kui remonti oleks hädasti tarvis teha.

«Me ootame eelmisest aastast saati KredExi kortermajade renoveerimistoetuse uut taotlusvooru. Alguses öeldi, et juba uue aasta alguses avatakse. No ei avatud, siis öeldi, et mais-juunis. Täna (23. mail – toim) helistasin ja teatati, et üldse ei avata vist sel aastal, et vaja kogu aeg mingeid tingimusi ümber teha. Kurat, kaua võib – see tähendab, et üks aasta jääb vahele. Talvel ei ehita midagi. See KredExi mees muidugi ütles, et nemad pole süüdi, et nemad on ainult rakendusasutus, aga vahet pole, ma ei tea, mida see majandus- ja kommunikatsiooniministeerium seal venitab. Meil on vaja soojatrass välja vahetada, see ei pea teist talve vastu. Olime arvestanud, et tuleb see toetus, aga näed, ei tulegi. Öeldi, et see on ELi toetus, et peab nendega kooskõlastama, et see võtab nii palju aega. Ma ei usu seda. Pole võimalik, et ametnikud töötavad neid tingimusi nii kaua välja! Mida imet nad tahavad siis sinna tingimustesse kirjutada, et see nii palju kooskõlastusaega nõuab?» rääkis Tallinna elanik.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles