EL tugevdab puhta tehnoloogia tootmisvõimsust

BNS
Copy
Liikmesriigid saavad strateegiliste projektide abil toetada nullnetotehnoloogiaid, nagu fotogalvaaniline päikeseenergia, tuuleenergia, soojuspumbad, tuumatehnoloogiad, vesinikutehnoloogiad, akud ja võrgutehnoloogiad.
Liikmesriigid saavad strateegiliste projektide abil toetada nullnetotehnoloogiaid, nagu fotogalvaaniline päikeseenergia, tuuleenergia, soojuspumbad, tuumatehnoloogiad, vesinikutehnoloogiad, akud ja võrgutehnoloogiad. Foto: Patrick Pleul

Euroopa Liit võttis esmaspäeval lõplikult vastu niinimetatud nullnetotööstuse määruse, mis aitab ELis tugevdada puhta tehnoloogia tootmisvõimsust.

Määrus loob puhta tehnoloogia tootmissektori jaoks ühtse ja prognoositava ettevõtluskeskkonna ja aitab seega suurendada ELi tööstusbaasi konkurentsivõimet ja luua kvaliteetseid töökohti.

Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen ütles, et vastu võetud määrusega on ELil nüüd õiguskeskkond, mis võimaldab meil kiiresti suurendada puhta tehnoloogia tootmist. «Määrusega luuakse parimad tingimused sektoritele, mis on üliolulised, et saavutada 2050. aastaks nullnetoheide. Nõudlus kasvab nii Euroopas kui ka kogu maailmas ning me oleme nüüd valmis seda nõudlust paremini rahuldama.»

Tagasi üles