Päevatoimetaja:
Angelina Täker

ÜLEVAADE Kuidas on Eesti majapidamised majanduslangusele vastu pidanud?

Copy
Eesti Panga statistika kohaselt kasvas majapidamiste hoiuste maht kaheksandat kuud järjest ja oli aprillis 12,2 miljardit eurot.
Eesti Panga statistika kohaselt kasvas majapidamiste hoiuste maht kaheksandat kuud järjest ja oli aprillis 12,2 miljardit eurot. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti kestab majandussurutis juba kolmandat aastat, kuid vaatamata sellele on kodumajapidamised hakkama saanud. Kuigi viivises laenude osakaal on mullu sama ajaga võrreldes kasvanud pea topelt, kasvavad samas ka hoiused ning järjest enam võetakse eluasemelaenu.

Eesti Panga statistika kohaselt kasvas majapidamiste hoiuste maht kaheksandat kuud järjest ja oli aprillis 12,2 miljardit eurot, mida on 138 miljonit eurot rohkem kui eelmisel kuul ja 825 miljonit eurot rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Seejuures kasvas tähtajaliste ja muude hoiuste maht aastaga 92,3 protsenti.

2024. aasta esimeses kvartalis väljastati 2763 uut hüpoteegiga tagatud eluasemelaenu ja laenu keskmine suurus oli 123 880 eurot, mis on võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga ligi 5000 eurot suurem. Väljastatud eluasemelaenu keskmine pikkus oli 26,5 aastat.

Tagasi üles