Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Bigbanki võlakirjad märgiti kolmekordselt üle

Copy
Laenudele keskendunud Bigbanki rõõmustas teise kvartali kasum, mis aasta varasemaga võrreldes kasvas ligi 30 protsenti.
Laenudele keskendunud Bigbanki rõõmustas teise kvartali kasum, mis aasta varasemaga võrreldes kasvas ligi 30 protsenti. Foto: Mihkel Maripuu, Postimees

Reedel, 24. mail lõppenud Bigbanki tagamata allutatud võlakirjade avalik emissiooni miinimummaht märgiti investorite poolt üle kolmekordselt. Pank kasutas õigust suurendada emissiooni baasmahtu, et emiteerida uusi võlakirju algselt planeeritud 3 miljoni asemel kokku 7 miljoni euro eest.

Märkimisest võttis osa 929 investorit, kes märkisid allutatud võlakirju kokku 9 006 000 euro eest. Bigbanki juhatuse esimees Martin Länts tänas kõiki osalenud investoreid usalduse eest panga strateegia ning kasvuperspektiivide osas. «Märkimistulemused näitavad, et investorite usaldus Bigbanki tulevikuplaanide osas on jätkuvalt väga kõrge ning pakkumisel olnud võlakirjade intressimäär oli optimumilähedane. Kaasatud kapitali toel saab Bigbank veelgi tugevamana viia ellu oma äristrateegiat, keskendudes kasvul eelkõige kodu- ja ärilaenude väljastamisele, tagades samaaegselt vastavuse kehtestatud kapitalinõuetega,» kommenteeris Martin Länts.

Allutatud võlakirjade jaotamisel otsustas Bigbanki juhatus summeerida kõik sama märkija poolt tehtud märkimiskorraldused ning rahuldada kõigi investorite kuni 30 000 euro suurused märkimised täies mahus. Bigbanki kontserni kuuluvate ettevõtete töötajatele jaotati 100% nende märgitud mahust ning ülejäänud investoritele jaotati 33% nende märgitud mahust, mis oli suurem kui 30 000 eurot. Komakohtadega võlakirjade arv ümardati seejuures lähima täisarvuni.

Tagasi üles