Mis läheb kinnisvaraturul praegu kaubaks, millele on ostjat raske leida?

PM Majandus
Copy
Kinnisvaraturul on praegu hinnas väiksemad teise ringi korterid.
Kinnisvaraturul on praegu hinnas väiksemad teise ringi korterid. Foto: Mailiis Ollino

Arco Vara ekspertide hinnangul on kinnisvaraturg praegu läbimas mitmeid muutusi, mis mõjutavad ostjate eelistusi. Suurem nõudlus on ühe- ja kahetoaliste korterite järele eelkõige vanemates korterelamutes, ent jätkuvalt ka uuselamutes.

«Majandusliku ebastabiilsuse tingimustes püüavad ostjad oma kulutusi optimeerida ja just see on suurendanud huvi väiksemate korterite vastu. Suur nõudlus on taskukohase eluaseme, eelkõige stuudiokorteri või ühetoalise korteri järele – need köidavad nii ostuhuviliste kui ka investorite tähelepanu,» rääkis Arco Vara maakler Liia Koreline. «Väiksemad korterid on soodsama hinnaga, pakkudes samas ka elamismugavust. Samas tuleb silmas pidada, et väikeste korterite üks levinumaid puudusi on ebamugav planeering ja loomulikult väike pind.»

Ka suured ja avarad korterid tõmbavad ostjate tähelepanu, kuid eluaseme valikul jääb esmaseks teguriks ikkagi hind. Kinnisvarahindade tõus ja potentsiaalsete ostjate finantsvõimaluste vähenemine võivad muuta suured korterid kahjumlikuks valikuks.

Tagasi üles