Maailma börsid löövad rekordeid, meie oma tammub paigal

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Nädal aega tagasi kerkis maailmas enim tuntud börsiindeks Dow Jonesi tööstuskeskmine esmakordselt üle 40 000 punkti taseme.
Nädal aega tagasi kerkis maailmas enim tuntud börsiindeks Dow Jonesi tööstuskeskmine esmakordselt üle 40 000 punkti taseme. Foto: JUSTIN LANE

Möödunud nädalal jõudis maailma tuntuim aktsiaindeks Dow Jonesi tööstuskeskmine, mis järgib USA 30 suurima ettevõtte aktsiate hinnaliikumist, uue märgilise tähiseni, ületades 40 000 punkti piiri. Aasta algusest on indeks kerkinud üle viie protsendi.

Aga Dow ei ole USA börsiindeksitest isegi see kõige enam kerkinu – pigem vastupidi. Laiemapõhjaline indeks S&P 500 on tänavu kosunud 11,3 protsenti ja peamiselt tehnoloogiasektorit peegeldav Nasdaq 12 protsenti.

Uudisteagentuur Bloomberg kirjutas mõne päeva eest, et maailma 20 suuremast aktsiaturust 14 börsi indeks on tänavu kerkinud rekordini või selle ligi.

Euroopa aktsiaturgudel on läinud kardetust paremini. Ehkki analüütikud on peljanud, et Euroopa rahapoliitika läheb USA keskpanga omast erinevat teed, on ka Vana Maailma aktsiaturgudel läinud väga hästi.

Tagasi üles