Tehisarubuum kasvatas järsult nõudlust Nvidia kiipide järele

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Nvidia tegevjuht Jensen Huang räägib, et kiibiostjad tahavad kaupa kohe, et see ruttu enda kasuks tööle panna.
Nvidia tegevjuht Jensen Huang räägib, et kiibiostjad tahavad kaupa kohe, et see ruttu enda kasuks tööle panna. Foto: Jeff Chiu

Enne nelja­päeva, mil kiibitootja Nvidia avaldas eelmise kvartali majandus­tulemused, arvasid analüütikud, et nõudlus tehisaru­tehnoloogia riist­vara järele raugeb. Nvidia näitas vastu­pidist.

Mikrokiipe ja protsessoreid tootva Nvidia tegevjuht Jensen Huang ütles finantsportaalile Yahoo Finance: «Inimesed soovivad andmekeskusi kohe. Nad soovivad panna meie graafikaprotsessorid tööle kohe ning hakata raha teenima ja säästma kohe. Seepärast on nõudlus nii suur,» lisas ta.

Nvidia juurutab praegu tehisaruplatvormi Hopper asemele võimekamat süsteemi Blackwell. Enne ettevõtte kvartalitulemuste avaldamist arvasid mitmed analüütikud, et mõned kliendid muutuvad enne Blackweli turuletulekut selle aasta teises pooles Hopperi suhtes kahtlevamaks, kuid seda ei juhtunud.

«Nõudlus Hopperi järele kasvas kogu kvartali vältel – ka pärast seda, kui me teatasime Blackwellist. See näitab, kui suur nõudlus tegelikult on,» väitis Huang.

Tagasi üles