Selver alustas ettevalmistust Raplamaale supermarketi rajamiseks

PM Majandus
Copy
Selver. Pilt on illustratiivne.
Selver. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja / Scanpix

TKM Kinnisvara AS on koostöös Kohila vallavalitsusega leidnud sobiva kinnistu Härjaoja piirkonnas ehk Härjaoja tee ja Urge tee ristis kaubandushoone arendamiseks.

«Kohila on kiirelt arenev vald ja kõrgelt hinnatud elupaik, mistõttu näeme piirkonnas ja selle ümbruses tugevat perspektiivi. Sõlmisime vallaga kokkuleppe, mille kohaselt teeme koostöös Selveriga ettevalmistusi kaubandushoone arendamiseks,» ütles TKM Kinnisvara juhatuse liige Peeter Kütt, lisades, et projekt on siiski väga varajases faasis.

Selveri juhi Kristi Lombi sõnul on jaeketi tugevuseks väga head kaupluste asukohad. «Tegeleme iga päev sellega, et pakkuda Selveri kvaliteeti ja rikkalikku kodumaist kaubavalikut veelgi laiemale Eesti elanikkonnale. Uute kaupluste avamisele eelneb pikk ja põhjalik analüüs ning seejuures arvestame piirkonna elanike arvu, taristut ja ligipääsetavust asukohale. Kohila vallas oleme just sellise perspektiivse arendusala leidnud. Soovime tulevikus avada piirkonna inimestele päris oma kodupoe – Kohila Selveri,» selgitas Kristi Lomp.

«Meie kogemus e-Selveris näitab, et Kohila inimesed hindavad kõrgelt Selveri külluslikku kodumaist kaubavalikut, sh värsket ja laia valikut Selveri kala- ja lihameistritelt ning pagaritelt. Kohila vallas on meil palju kliente ja see annab kindluse planeerida piirkonda ka füüsiline kauplus. Meil on väga hea meel, et Kohila valda oodatakse Selveri kauplust, lisas Selveri juht.

Vald areneb

«Kohila valla põhjavärava sissesõidu teedevõrgustik muutub oluliselt lähimate aastatega, mis omakorda loob suurepärased eeldused Kohila valla Ülejõe piirkonna arenguks. Looduskaunis elukeskkond, head ühendused ja kvaliteetsed teenused on tähtsad Kohila valla elanike jaoks. Olen tänulik TKM Kinnisvara ASile, kelle tuleviku vaade Kohila valla osas on positiivne ja selle kinnituseks kavandatakse investeering supermarketi rajamiseks,» ütles Kohila vallavanem Allar Haljasorg.

Kokkulepe hõlmab koostöös Kohila vallaga kauplusehoone rajamise võimaluste väljaselgitamist. Projekt on seega algusjärgus ning kõik täpsemad asjaolud selguvad pärast piirkonna teedevõrgu, planeeringute ja arenduskavade kinnitamist. Kaubandushoone rajamine eeldab mitme eeltingimuse täitmist.

Kodumaisel kapitalil Selveri jaeketti kuulub üle-eestilise kohaleveoga e-Selver, 71 Selveri kauplust, 2 Delice'i kauplust ja Selveri rändpood, kogumüügipinnaga 120 400 m². Selveri tütarettevõte Kulinaaria OÜ on Eesti suurim valmistoidutootja, Selveri Köögi kaubamärgi toodete tootja. Selver kuulub börsiettevõtte TKM Gruppi. Selver annab tööd ca 3000 inimesele. 2023. aasta müügitulu oli 627,8 miljonit eurot ning kliendid tegid aasta jooksul 44,2 miljonit ostu.

TKM Kinnisvara AS tegeleb TKM Grupi ettevõtete tegevusega seotud kinnisvara arenduse, haldamise ning väljaüürimisega. Ettevõtte kinnisvaraportfellis on Tallinna Kaubamaja kinnistu Gonsiori tänaval Tallinna kesklinnas, Tartu Kaubamaja kaubanduskeskus Tartu südalinnas, 18 Selveri kauplust Eestis ning viis ärihoonet Lätis jm. Ettevõte omab ja opereerib ka Haabneemes asuvat kaubanduskeskust Viimsi Keskus. 

Tagasi üles