Muidu pigem vaikiv Läti laenukontori suuromanik räägib, miks ta aktsiaid müüb

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Aigars Kesenfelds
Aigars Kesenfelds Foto: LETA / SCANPIX

Delfingroupi aktsiate avalikul pakkumisel müüjaks on Läti suuraktsionär Aigars Kesenfelds koos abikaasaga, kes on siiani pigem hoidunud kommentaaride jagamisest.

Suuraktsionär Aigars Kesenfelds, kelle juhitud pereettevõtete grupp omab kokku umbes 47% Läti finantsettevõtte DelfinGroup aktsiatest, märkis, et kavatseb kasutada aktsiate müügist saadavat raha muuhulgas uute äriprojektide rahastamiseks Balti riikides.

«Viimastel aastatel oleme aktiivselt investeerinud erinevatesse ärisektoritesse, peamiselt Lätis ja teistes Balti riikides. Eesmärk on arendada uusi ärisegmente ja mitmekesistada pereinvesteeringute portfelli. Vaatamata praegusele ebamugavale geopoliitilisele olukorrale ja ebakindlusele majanduses, usume Balti riikide majanduse pikaajalisse potentsiaali, mistõttu meie pere valdusettevõtted on viimase aasta jooksul investeerinud taastuvenergia-projektidesse Lätis, samuti spetsialiseeritud kinnisvaraprojektidesse ja mitmesse muusse äriprojekti kõigis kolmes Balti riigis,» selgitas Aigars Kesenfelds.

Tagasi üles