USA keskpank rikkus investorite tuju, Nvidia rõõmustas, Target näitab tarbijate rasket olukorda

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Investorid pidid taas oma vaateid ja panuseid ümber hindama, kuna USA keskpanga eelmise istungi protokollist selgus, et arutati ka vajadusel inflatsiooni ohjeldamiseks intressimäära tõstmist.
Investorid pidid taas oma vaateid ja panuseid ümber hindama, kuna USA keskpanga eelmise istungi protokollist selgus, et arutati ka vajadusel inflatsiooni ohjeldamiseks intressimäära tõstmist. Foto: Reuters / Scanpix

Kuigi kolmapäeval oodati ja natuke ka kardeti Nvidia tulemusi, suutis USA keskpank rikkuda investorite tuju. Nvidia tulemused olid võimsad, prognoos positiivne ja aktsia plaanitakse tükeldada kümneks.

Investorid ootavad USA keskpangalt intressilangetust. Avaldati USA keskpanga eelmise istungi protokoll, kust selgub ka muidu teada fakt, et inflatsioon pole piisavalt langenud. Keskpanga läinud istungil arutleti ka hoopis selle üle, et vajadusel tuleb intressimäära edasi tõsta. See oli investoritele välk selgest taevast, kes muidu on mõtisklenud, kui palju keskpank tänavu intressimäära langetab ja mitmel korral.

Ka Ühendkuningriigist tuli kuum inflatsiooninäit ning Uus-Meremaa keskpank teatas, et inflatsiooniga on jätkuvalt probleeme. Investorid tõmbasid intressilangetuste panuseid maha.

Tagasi üles