Päevatoimetaja:
Angelina Täker

VAATA OTSE Riigikohus arutab tehnikaülikooli kaebust Tallinna Vee vastu

Copy
Tallinna Vesi
Tallinna Vesi Foto: Sander Ilvest / Postimees / Scanpix

Riigikohus arutab neljapäeval kell 13 avalikul istungil, kas AS Tallinna Vesi peab hüvitama Tallinna Tehnikaülikoolile üheksa aasta jooksul veeteenuse eest makstud kõrgema hinna ja seadusliku hinna vahe.

2010. aastal tehtud seadusemuudatuse tõttu pidid vee-ettevõtjad kooskõlastama veeteenuse hinna konkurentsiametiga. Konkurentsiamet ei kooskõlastanud Aktsiaseltsi Tallinna Vesi taotlust, leides, et hind oli liiga kõrge. Aktsiaselts kehtestas konkurentsiametiga kooskõlastatud hinna 2019. aasta lõpus.

Tallinna Tehnikaülikool pöördus kohtusse, nõudes, et Tallinna Vesi hüvitaks üheksa aasta jooksul enam makstud hinna ja seaduspärase hinna vahe. Maa- ja ringkonnakohus nõuet ei rahuldanud, nõustudes aktsiaseltsiga, et seadus lubas osutada teenust endise kallima hinnaga kuni uue hinna kehtestamiseni 2019. aastal. Riigikohtu tsiviilkolleegium otsustas asja arutada avalikul kohtuistungil.

Riigikohtunik Vahur-Peeter Liini sõnul võib kohtuasja lahend kaudselt mõjutada paljude Eesti elanike õigusi. «Kui riigikohus jõuab järeldusele, et ülikooli nõue on põhjendatud, võib aktsiaseltsil olla sarnane hüvitamiskohustus ka teiste klientide vastu,» selgitas Liin.

Avalikku istungit saab jälgida nii veebi vahendusel kui ka Tartus kohapeal. Kohti jagub vaid varasematele registreerujatele.

Tagasi üles