ADVOKAAT HOIATAB Need on ohud, millega tehisintellekti kasutavad ettevõtjad peavad arvestama

PM Majandus
Copy
Advokaadibüroo RASK tehnoloogia valdkonna juht Timo Kullerkupp.
Advokaadibüroo RASK tehnoloogia valdkonna juht Timo Kullerkupp. Foto: Erakogu

Ettevõtted, kes kasutavad tehisintellekti äriprotsesside efektiivsemaks muutmisel, ei saa täienisti aru, millised ohud ja tagajärjed võivad kaasneda kogutud andmete jagamisel kolmandatele osapooltele, räägib advokaadibüroo RASK tehnoloogia valdkonna juht Timo Kullerkupp.

«Kindlasti nähakse ChatGPT-laadsetes suurtes keeltemudelites võimalusi mõne tööetapi efektiivsemaks muutmisel, aga nende kasutus ületab oluliselt teadmist ning kaalutletud riskide haldamist,» hindas advokaadibüroo RASK tehnoloogia valdkonna juht Timo Kullerkupp. Tema sõnul ei oma tehisintellekti kasutamise ohtudest ega tagajärgedest ülevaadet suurem osa ettevõtjaid. «Eks need tööriistad on ka uued ja nende võimekus võib täna pimestada,» rääkis ta.

Kullerkupp täpsustas, et paljud ettevõtted ei teadvusta, et pelk tööriista kasutamine võib seada ohtu antud lubadused kaitsta klientide andmeid või hoida ettevõtte saladusi. «Juba on äärmiselt palju näiteid, et rikkumine võib tuua kaasa tohutu kahju või isegi kogu äritegevuse lõppemise. Tegelikult on see elementaarne hoolsus, et esmalt teostatakse riskianalüüs, kehtestatakse poliitikad ja alles seejärel võetakse tehnoloogia töösse,» kinnitas Kullerkupp.

Tagasi üles