SEBs saab nüüd teha mikroinvesteeringuid

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Ainar Leppänen
Ainar Leppänen Foto: Jake Farra / Seb Pank

SEBs saavad erakliendid nüüd teha mikroinvesteeringuid. Uus lahendus pakub investoritele internetipangas võimalust paigutada oma raha ühe korra või regulaarselt börsil kaubeldavatesse fondidesse ehk ETFidesse. Kaubelda saab väikeste summadega ja soetada ka murdosakuid ehk soovitud väärtpabereid tükikeste kaupa.

«Börsil kaubeldavad fondid ehk ETFid koguvad väikeinvestorite seas üle maailma üha enam populaarsust. Meie viimased uuringu tulemused näitasid, et ETFid on liikunud eestimaalaste lemmik finantsinstrumentide sekka. Kui aktsiatesse ja kolmanda samba pensionifondidesse on oma raha paigutanud vastavalt 52 ja 50 protsenti investoritest, siis neile järgnevad ETFid, need väärtpaberid olid ligi viiendiku investorite (19 protsenti) portfellis,» rääkis SEB juhatuse liige ja jaepanganduse valdkonna juht Ainar Leppänen.

Samas ilmnes uuringust, et laiem teadlikkus ETFidesse investeerimisest on siiski madal. Koguni 62 protsenti investeerimisega tegelevatest inimestest tõi välja, et neil puuduvad piisavad teadmised ETFidest. Põhjustena, miks nad ei ole ETFidesse investeerinud, mainisid investorid ka selleks raha puudumist (23 protsenti) ja teadmatust, kuidas alustada raha paigutamist börsil kaubeldavatesse fondidesse (22 protsenti).

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles