Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Kliimaministeerium: viis vastuväidet Omanike Keskliidule

Copy
Rakveres on renoveeritud kortermaju nii palju, et lihtsam on üles lugeda veel renoveerimata korterelamud.
Rakveres on renoveeritud kortermaju nii palju, et lihtsam on üles lugeda veel renoveerimata korterelamud. Foto: Meelis Meilbaum

Kliimaministeerium pole rahul Eesti Omanike Keskliidu väidetega, mis puudutavad renoveerimist ja renoveerimistoetusi. Alljärgnevalt toome muutmatul kujul ära ministeeriumi vastuväited Omanike Keskliidule.

Ebavõrdsuse kasvamine: väidetavasti suurendavad energiamärgised ja Kredexi toetused omanike vahelist ebavõrdsust, soodustavad maal elamise väljasuremist ega arvesta kodumajapidamiste toimetulekut.

Renoveerimistoetuste määrad on erinevad vastavalt asukohale, kus kaugemates piirkondades on toetusmäär 50 protsenti, võrreldes Tallinnas ja Tartus kehtiva 30 protsendi määraga ning vahepealsetes piirkondades 40 protsenti. See tagab, et rohkem toetust saavad madala kinnisvara turuväärtusega piirkonnad, kus renoveerimine on puuduliku finantseerimise ja majanduslikult vähekindlustatud elanike tõttu raskendatud. 2023. aasta korterelamute renoveerimistoetuste voorus said rahastusotsuse 94 protsendi ulatuses Tallinnast ja Tartust väljaspool asuvad korteriühistud.

Tagasi üles