POSTIMEHE OSTUKORV Uus liider troonil, või hind tegi suure hüppe (4)

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Soodsaima ostukorvi sai sel nädalal kokku e-Prismast.
Soodsaima ostukorvi sai sel nädalal kokku e-Prismast. Foto: Shutterstock

Postimehe poodide värske hinnavõrdlus toob kaasa nihkeid liidritetabelis, hinnalangust naudivad köögiviljad, ent võid on tabanud hinnatõus.

Postimehe poodide viimane hinnavõrdlus tõi kaasa olulisi muutusi liidritetabelis. E-Prisma vallutas trooni, kus ostukorvi eest tuli maksta 54 eurot ja 53 senti, Lidl jäi teisele kohale 55 euro ja 66 sendiga ning kolmandal kohal oli endiselt Barbora e-pood 63 euro ja 94 sendiga.

Kalliduse tippu jäid e-Rimi ja Grossi kauplus ning kõige kallima ostukorvi hind oli taas Coopis, kus tuli välja käia 66 eurot ja 8 senti. e-Rimis ja Grossi kaupluses tuli maksta üle 65 euro nagu ka e-Selveris. Seega oli kõige kallima ja soodsaima ostukorvi hinnavahe märkimisväärne – 11 eurot ja 55 senti.

Maxima jäi võrdlusest välja, kuna Barbora ja Maxima pakuvad suuresti sarnaste toodete valikut. Seega andis Barbora ostukorv hea ülevaate ka Maxima toodete hindadest. Sealjuures puudusid Maximas ka tomatid.

Hinnalangust nautis tomat, sibulgi on languses

Hinnalangust nautisid nii tomatid kui ka sibulad. Tomatihinnad olid veebruariga võrreldes märgatavalt langenud. Odavaim hind oli Grossi kaupluses, kus kilo maksis vaid 1 euro ja 28 senti. e-Prismas, e-Selveris ja e-Rimis olid tomatihinnad 1 euro ja 29 senti kilo kohta. Lidlis ja Coopis olid hinnad peaaegu identsed, vastavalt 1 euro ja 48 senti ning 1 euro ja 49 senti kilo kohta.

Kõige kallim tomat oli Barboras, kus selle kilohind oli ligikaudu 2 eurot. Seega oli kõige odavama ja kallima tomati kilohinna vahe 71 senti.

Ka mugulsibula hind oli veidi langenud, võrreldes veebruariga. e-Prismas, Barboras ja e-Rimis maksis mugulsibul 54 senti kilo kohta, võrreldes varasema 56 sendiga. Lidlis ja Grossi kaupluses sai sibulat osta veelgi soodsamalt, vaid 53 senti kilo kohta. Coopis oli mugulsibula hind 59 senti kilo kohta. Kõige kallim mugulsibul oli endiselt e-Selveris, kus hind oli 65 senti kilo kohta.

Võrreldes kõige odavama ja kõige kallima mugulsibula hinnaga oli kilohinna erinevus 12 senti.

Või hind tõusis märgatavalt

Veebruaris paistis, et või hinnad on püsinud stabiilsena, kuid nüüd oli olukord oluliselt muutunud.

Soodsaim või oli saadaval Grossi kaupluses 5 eurot ja 25 senti kilo kohta. Lidlis ja Barboras maksis või 5 eurot ja 28 senti kilo kohta. Nendes poodides oli võihind võrreldes veebruariga tõusnud – Lidlis lausa 1 euro ja 6 senti ning Barboras 34 senti. e-Prismas maksis või 5 eurot ja 45 senti kilo kohta, e-Rimis oli hind veel 5 senti kõrgem, 5 eurot ja 50 senti kilo kohta.

Kõige kallim või oli endiselt Coopis, kus kilohind oli umbes 8 eurot. Seega oli kõige odavama ja kallima või kilohinna vahe märkimisväärne – 2 eurot ja 70 senti.

Postimehe ostukorvi hinnavõrdluses lähtutakse kõige soodsamast hinnast ja kauba saadavusest võrdluse hetkel. Kui odava hinnaga kaup on otsas, arvestatakse ostukorvi hinnalt järgmine sarnane toode. E-poodide hinnad on võetud kõigist poodidest kindlal ajahetkel ja jooksvaid muudatusi tagantjärele ei arvestata. Hinnavõrdluses on arvesse võetud ka sooduspakkumisi.

Tagasi üles