REPORTAAŽ Kevadtormi kulisside taga: kuidas kaitsevägi harjutab ohtude tõrjumist (8)

Andrus Karnau
, ajakirjanik
Copy
Lääne maleva naiskodukaitsjad teisipäeva pärastlõunal välikatelde ääres, kus valmis tatrapuder õppustel osalenud kaitseliitlastele. Tagaplaanil vasakult Diana Saarniit, Aive Küünarpuu ja paremal Irina Fišina. Üks naiskodukaitsja palus oma nime mitte nimetada. Ees vasakult Svetlana Aug, Anneli Peegel ja Kaja Orul.
Lääne maleva naiskodukaitsjad teisipäeva pärastlõunal välikatelde ääres, kus valmis tatrapuder õppustel osalenud kaitseliitlastele. Tagaplaanil vasakult Diana Saarniit, Aive Küünarpuu ja paremal Irina Fišina. Üks naiskodukaitsja palus oma nime mitte nimetada. Ees vasakult Svetlana Aug, Anneli Peegel ja Kaja Orul. Foto: Madis Veltman

Tuhanded inimesed harjutasid kaks nädalat väldanud Kevadtormil, kuidas lüüa tagasi Venemaa rünnakut Eestile.

Sõdurid müttasid metsas ja põldudel, ohvitserid staapides, aga peale nende toimetas sadu vabatahtlikke tagalas. Tavaliselt ei pane viimaseid keegi tähele, aga kui poleks arste, kokki või lapsehoidjaid, laguneks kaitsevägi kiiresti. Eesti on nii väike, et pole ühtki nurgatagust, kus sõja ajal oleks turvaline ja võiks tunda end Venemaa rakettide eest kaitstuna.

Supikatlad kuurortlinnas

Teisipäeval tossasid kahe puudega köetava välikatla korstnad Läänemaa kaitseliidu maja hoovis Haapsalus. Kaheksa naiskodukaitse liiget oli ametis õppustel maakaitset harjutavate kaitseliitlase õhtusöögiga. Kevadtormil oli menüü kaitseväe poolt määratud. Esmaspäeval oli rassolnik, teisipäeval tatrapuder. Tavaliselt võivad kokad ise valida, mida keeta, aga suurõppusel on teisiti. Vägesid juhtiv naiskodukaitse instruktor Svetlana Aug ütles, et tavaliselt teevad nad sõdurisuppi. Millest see koosneb? Sõduritest, kostis Aug.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles