Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Uued plaanid: töötutoetuse kaotamine toob uut liiki hüvitise

Copy
Euromündid
Euromündid Foto: OlegRi/Shutterstock

Riigil on plaan muuta töötuskindlustussüsteemi nii, et töötutoetus kaob ja alles jääb töötuskindlustushüvitis, mis sõltub inimese eelmisest palgast. Süsteemi lisandub uue hüvitisena baasmääras töötuskindlustushüvitis, mille saamiseks piisab praeguse eelnõu järgi, kui kolme aasta jooksul on inimene töötanud kuus kuud, kirjutab ERR.

Kui töötutoetust arvestatakse praegu päeva kaupa, siis uues baasmääras töötuskindlustushüvitise arvestamine on majandusministeeriumi töötuskindlustussüsteemi muutmise eelnõu järgi kuupõhine, nagu ka praegu makstaval töötuskindlustushüvitisel.

«Täna on kaks süsteemi, on töötutoetus, kus loetakse seda päevade arvu, et 180 päeva peab olema töötanud ja siis on töötuskindlustushüvitis, see sama, mis sõltub sinu eelmisest palgast, ja selleks pead sa olema töötanud 12 kuud. Me ei loe seal päevade arvu,» selgitas majandusministeeriumi asekantsler Ulla Saar.

Seega ei hakka ka baasmääras töötuskindlustushüvitise korral perioodi jooksul töötatud päevade arv mingit rolli mängima.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

13. aprillil kirjutas Postimees, et töötute toetus on ohus: valitsus kaalub töötutoetuse kaotamist. 

Tagasi üles