KASUMID KUKUVAD Iga kolmas ettevõte prognoosib kasumi kukkumist, kuid samas investeeritakse julgemalt

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Kuigi ettevõtjate hinnangul on tööstuse taevas jätkuvalt murepilved, jätkatakse investeeringutega ning töötajate palk eesootaval aastal kasvab.
Kuigi ettevõtjate hinnangul on tööstuse taevas jätkuvalt murepilved, jätkatakse investeeringutega ning töötajate palk eesootaval aastal kasvab. Foto: Marko Saarm

Swedbanki tehtud tööstuseuuringu põhjal usuvad ettevõtete juhid, et tänavu käive, toodangumaht kui ka kasumlikkus keskmiselt langevad. Investeeringutega jätkatakse ning töötajate palk eesootaval aastal kasvab.

Värskelt valminud uuringu järgi ootab tööstussektor möödunud aastatest stabiilsemaid olusid, sest tarneahelad on uuesti tööle saadud, kuid keerulisemat olukorda majanduses, mida iseloomustab sektori keskmise käibe langus 0,5 ja tootmismahu langus 0,7 protsenti ja kasumlikkuse langus sektori keskmisena 12,4 protsenti. Kasumlikkuse langust prognoosib iga kolmas Eesti tööstusettevõte ning kõige pessimistlikumalt hindavad olukorda puidu- ja ehitusmaterjalide tööstuse ettevõtted, kirjutab Swedbank oma blogis.

Investeeringute maht üle kõigi uuringus osalenud ettevõtete kasvab aga võrreldes möödunud aastaga keskmiselt 5,3 protsenti ning investeeringute tasuvusajaks hinnatakse natuke üle viie aasta. Kõige enam investeeringuid planeerivad kuni 20 miljoni eurose aastakäibega ettevõtted ning masina- ja metallitööstuse ettevõtted, mille investeeringud kasvavad prognoositult ligikaudu seitsme protsendi võrra.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles