Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Eesti kaitsetööstuse tõusev täht toetub Ukraina kogemusele

Copy
DefSecInteli tooteks, millest kõik alguse sai, on kerge treileri baasile ehitatud mast koos droonijaamaga – SurveilSPIRE, millel otsas olevad kaamerad näevad enam kui kümne kilomeetri kaugusele.
DefSecInteli tooteks, millest kõik alguse sai, on kerge treileri baasile ehitatud mast koos droonijaamaga – SurveilSPIRE, millel otsas olevad kaamerad näevad enam kui kümne kilomeetri kaugusele. Foto: DefSecIntel

Eesti kaitsetööstuse arendamisest räägitakse palju, kuid juba praegu tegutsevad siinmail kõrg­tehnoloogilised kaitse­tööstusettevõtted. Üks säravamaid nende seas on DefSecIntel Solutions, mille mullune käive ulatus 30,4 miljoni euroni.

Kuus aastat tegutsenud DefSecIntel Solutions (DSI) on teinud läbi meeletu arengu. Nimi DefSecIntel tuleb ingliskeelsetest sõnadest defence, security ja intelligence (kaitse, julgeolek, luure), mis selgitavad ettevõtte spetsiifilist tegevusala ja sedagi, miks märkimisväärselt käivet kasvatanud ettevõttest nii vähe kuulda on.

Ometi pälvis nii tootearendust kui ka lõviosa tootmisest Eestis hoidev DSI 2023. aastal aasta kaitsetööstusettevõtte tiitli ning on kasvanud enam kui saja töötajaga ettevõtteks ja laiendanud tootmist ka Ukrainasse.

Tagasi üles