Päevatoimetaja:
Liina Laks

Skeleton Technologies laieneb Prantsusmaale ja peab börsilemineku plaani (5)

Copy
Skeleton Technologiesi juht Taavi Madiberk ja Prantsusmaa president Emmanuel Macron kohtusid 13. mail Pariisis.
Skeleton Technologiesi juht Taavi Madiberk ja Prantsusmaa president Emmanuel Macron kohtusid 13. mail Pariisis. Foto: Skeleton Technologies

Kodumaine energiasalvestite arendaja ja tootja Skeleton Technologies teatas eile Pariisis president Emmanuel Macroni võõrustatud majanduse tippkohtumisel, et laieneb Prantsusmaale. Ettevõte plaanib viie aasta jooksul investeerida teadus- ja arendustegevusse ning superakude tootmisesse 600 miljonit eurot.

Skeleton alustab järgmise põlvkonna akutehnoloogiate teadus- ja arendustegevust Edela-Prantsusmaal Toulouse'is juba tänavu. Superakude ehk SuperBattery masstootmistehas soovitakse käivitada 2027. aastal. Ettevõttel on ka plaan olla 2027. aastaks valmis börsile minemiseks, kuigi nad ei ole veel öelnud, millisele börsile Skeleton Technologies viiakse.

2009. aastal Tartus asutatud Skeleton Technologies avas esimese tehase Saksamaal Dresdeni lähistel seitsme aasta eest. Leipzigis on valmimas ettevõtte superkondensaatorite masstootmistehas. Skeletoni peakontoris ja inseneeriakeskuses Tallinnas töötab enam kui 130 inimest.

Tagasi üles