Beloussovi kaitseministriks nimetamine näitab, et Putin valmistub pikemaks sõjaks (3)

Erkki Erilaid
Copy
Putin nimetas uueks kaitseministriks endise asepeaministri majanduse alal Andrei Beloussovi.
Putin nimetas uueks kaitseministriks endise asepeaministri majanduse alal Andrei Beloussovi. Foto: RUSSIAN FEDERATION COUNCIL PRESS SERVICE HANDOUT

Venemaa režiimi juht Vladimir Putin nimetas uueks kaitseministriks endise asepeaministri majanduse alal Andrei Beloussovi. Ekspertide hinnangul on vangerdus märk sellest, et Venemaa sõjamajandus hoogustub veelgi, mis annab agressorile võimaluse sõda veel pikalt jätkata.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ütles, et Sergei Šoigu, kes on olnud Venemaa kaitseminister 2012. aastast, väljavahetamine oli igati loogiline, sest Venemaa on lähenemas olukorrale, kus Nõukogude Liit oli 1980ndate aastate keskel, mil sõjaväe- ja õiguskaitseorganid andsid 7,4 protsenti sisemajanduse kogutoodangust (SKT).

Seega on oluline Peskovi sõnul tagada, et sõjaga seotud kulutused oleksid kooskõlas ja paremini integreeritud riigi üldise majandusega. «Seetõttu Putin tahtis nüüd kaitseministeeriumisse tsiviilökonomisti. Sellist inimest, kes toob lahinguväljal võidu,» vahendas Peskovi sõnu Interfax.

Tagasi üles