Euroopa Liit võtab reisiportaali Booking luubi alla

Uuendatud 13. mai 2024, 15:17
Copy
Booking.com-i kontor.
Booking.com-i kontor. Foto: Pascal Rossignol / Reuters / Scanpix

Euroopa Liit lisas Hollandi reisiportaali Booking.com nende digitaalfirmade nimekirja, mis on piisavalt suured, et neile rakenduksid karmimad konkurentsireeglid.

Reisiportaali, mille peakontor asub USAs, hakatakse lähemalt kontrollima kuue kuu pärast, kirjutab finantsuudiste portaal Barron's. Seega jääb portaalil aega oma tegevus reeglitega kooskõlla viia.

Euroopa Liidu (EL) eesmärk on parandada ja ühtlustada konkurentsitingimusi ELi tarbijatele. Portaali turuosa on Euroopas üle 60 protsendi.

Konkurentsipoliitika eest vastutav juhtiv asepresident Margrethe Vestager ütles, et hea uudis on see, et puhkajad saavad edaspidi parema valiku ja hotellid rohkem ärivõimalusi. «Booking.com lisandub nende põhiplatvormiteenuste loetellu, mis peavad digiturgude määruse eeskirju järgima,» teatas ta.

Euroopa Komisjon teatas ühtlasi, et uurib, kas Elon Muski sotsiaalmeediaplatvormile X võiks rakenduda erisus, nagu endine Twitter on väitnud. Uurimine tuleb viia lõpule viie kuu jooksul.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles