Elektriautode menu toob kaasa uued maksud (3)

PM Majandus
Copy
Kui Euroopa leppis eelmisel aastal kokku, et 2035. aastaks on kõik piirkonnas müüdavad autod saastekvootideta ehk siis elektrilised, tõstatub sellega küsimus: «Kes selle eest maksab?»
Kui Euroopa leppis eelmisel aastal kokku, et 2035. aastaks on kõik piirkonnas müüdavad autod saastekvootideta ehk siis elektrilised, tõstatub sellega küsimus: «Kes selle eest maksab?» Foto: Albert Gea

Poliitikud üle maailma kehtestavad uusi makse elektrisõidukitele, kuna üleminek sisepõlemismootoritelt ähvardab kütusemaksudest saadavate tulude vähenemise tõttu jätta riigituludesse 110 miljardi dollari suuruse augu.

Ühendkuningriik, Uus-Meremaa, Iisrael ja enamik USA osariike on juba riikide seas, kus on võetud kasutusele maksumuudatusi ja lisamakse elektriautodele ja hübriidsõidukitele, et koguda rahalisi vahendeid ning kompenseerida bensiini ja diislikütuse aktsiisimaksude vähenemist, kirjutab Financial Times.

Meetmed on erinevad, alates registreerimistasudest kuni kilomeetritel põhinevate maanteekasutustasudeni ja avalike laadimispunktide maksudeni. Elektriautode omanike ja keskkonnakaitsjate sõnul aeglustavad need ühiskonna üleminekut bensiinimahukatelt sõidukitelt väiksema heitega alternatiividele.

Tagasi üles