Ligi poolele eestimaalastest jääb elektriauto liiga kalliks (5)

BNS
Copy
Elektriautod.
Elektriautod. Foto: Sander Ilvest

Järgmisest aastast kavandatava automaksu valguses leiab rohkem kui pool Eesti inimestest, et elektriauto aitaks isiklikke transpordikulusid küll vähendada, kuid 44 protsendi vastanute sõnul jääb see lahendus liiga kalliks, selgus Citadele panga küsitlusest.

Citadele panga uuringu kohaselt märkis 26 protsenti Eesti inimestest, et elektriauto soetamist soodustav tegur on väiksem kütusekulu võrreldes sisepõlemismootoriga sõidukiga. Vastanuist 19 protsenti pidas oluliseks riigi toetust elektriauto soetamisel ning vaid 13 protsenti leidis, et elektriauto on mõtet soetada seetõttu, et selle laenu- või liisinguintressid on tavapärasest väiksemad. Samas nentis 28 protsenti vastanutest, et auto liisingumakse suurus ei tohiks ületada 200 eurot kuus ning veerand vastanuist pidas maksimaalseks võimalikuks liisingusummaks 300 eurot.

«Võrreldes aasta tagasi läbiviidud samasuguse uuringuga näeme, et inimeste jaoks on elektriauto soetamise kaalumise juures muutunud olulisemaks rahaga seotud aspektid,» ütles Citadele Leasingu Eesti filiaali juht Rainer Moppel. «Näiteks kui toona vastas 44 protsenti, et elektriauto plussiks on vähene saastamine ning sama palju hindas väiksemat müra, siis tänavu olid need numbrid vastavalt vaid 15 ja 9 protsenti. Samas ütles tänavu 44 protsenti vastanutest, et elektriauto hind on nende jaoks liiga kallis ning 30 protsenti märkis, et hind on liiga kallis võrreldes sisepõlemismootoriga sõidukitega.»

Märksõnad

Tagasi üles