Toomas Tool viib häbipleki Tallinna börsilt minema

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Toomas Tool on alati püüdnud avalikkuse eest varjus püsida ja ka pesutootja Silvano äri on börsifirma kohta üsna läbinähtamatu.
Toomas Tool on alati püüdnud avalikkuse eest varjus püsida ja ka pesutootja Silvano äri on börsifirma kohta üsna läbinähtamatu. Foto: FOTO: Konstantin Sednev

Nädala alguses teatas naistepesutootja Silvano FG, et ettevõtte suurim aktsionär, Toomas Tooli kontrollitav aktsiaselts Baltplast plaanib teha kõigi­le Silvano aktsionä­ri­de­le ülevõtmispakkumise ja viia ettevõtte börsilt minema.

Ülevõtmispakkumise tegemise tingimus on, et ettevõtte aktsia hind peab olema ligikaudu samaväärne pakkumiskavatsuse teate avaldamise päeva avamishinnaga. 7. mail, mil teade avaldati, oli aktsia avamishind 1,08 eurot.

Võib tekkida küsimus, miks nimetan Silvanot Tallinna börsi häbiplekiks. On ju ettevõttel üle 3000 aktsionäri, kelle hulgas terve hulk vähem ja rohkem tuntud investoreid. Pealegi oli Silvano veel mõned aastad tagasi üsna hea dividendimaksja ning kohalike pankade analüütikud soovitasid veel hiljuti ettevõtte aktsiaid osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles