VAATA OTSE Millised ettevõtted plaanivad tehisintellekti kasutusele võtta

PM Majandus
Copy
Tehisaru.
Tehisaru. Foto: AP Illustration /Jenni Sohn / Scanpix

Reedel, 10. mail selgub Tehnopoli tehisaru töötoas, millised Eesti ettevõtted saavad toetust, et ellu viia tehisintellektiga seotud pilootprojekte.  Kell 9.15  algavat töötuba saab jälgida Postimehe vahendusel.

Töötuba on osa Tehnopoli AI arenguprogrammist, mille eesmärk on aidata Eesti ettevõtetel kasutusele võtta tehisintellekti lahendusi, tõstes sellega nende konkurentsivõimet ja tagades Eesti majanduse kestlikkuse ka tulevikus.

AI töötoas osalevad ettevõtted, kes plaanivad oma protsessidesse mingil moel kaasata tehisintellekti. Töötoa jooksul teevad osalejad koostööd pilootprojekti koostamisel, visandades tehnilised lahendused, valideerides kaubanduslikku väärtust ja koostades terviklikku projektiplaani. Ekspertidest mentorid juhendavad tiime igal sammul.

10. mail esitlevad tiimid oma uuenduslikke ideid žüriile, mis koosneb valdkonna ekspertidest. Žürii annab tiimidele tagasisidet ja otsustab, millised projektid saavad sel korral rahastuse. Kokku jagatakse välja 269 000 eurot, valitud tiimidel on võimalik oma projektile saada kuni 75 000 eurot toetust.

Töötoas esitlevad oma pilootprojekte: Barrus, Complok, Creatomus Solutions, Crespect, Ektaco, Pimedate Ööde Filmifestival, ELDYCare, Electric Terminal, Elnora AI, Fusebox, ibiot, Inspirators!, LiTech, Menken Trials, Nafta Films, PlanPro, SEE Insurance Broker, Smarten Logistics, Terviseabi, uku.ai.

AI arenguprogrammi lõi teadus- ja ärilinnak Tehnopol koostöös Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga KRATT-tehnoloogiate kasutuselevõtuks Eestis. Arenguprogramm koosneb kahest töötoast aastas, AI-põhiste pilootprojektide rahastamisest, AI kiirendist ja eelseminarist, AI ideepäevadest ning kogemuslugude jagamisest. AI arenguprogramm teeb sisulist koostööd tehisintellekti ja robootikakeskusega AIRE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles