Selgus aasta kinnisvarategu

PM Majandus
Copy
Fund Ehituse rajatav D2 kvartal Kopli liinidel.
Fund Ehituse rajatav D2 kvartal Kopli liinidel. Foto: KV.EE

Eesti Kinnisvarafirmade Liit (EKFL) valis konkursi «Kinnisvarategu 2023» laureaadiks Fund Ehituse Kopli liinide elurajooni rajamise eest.

Vene-Balti laevatehas ja tehaseasula valmis oma teede- ja tehnovõrguga aastatel 1913–1916 ning toona oli see eeskujuliku planeeringuga Tallinna suurim töölisasum. Aastakümnete jooksul paraku kvartali seisukord halvenes ning tööliste asemel kolisid piirkonda keerulisema sotsiaalse taustaga inimesed, misjärel saatuse hooleks jäetud lagunevate, kõdunevate ja lõpuks aina põlevate majadega asumi allakäik jätkus kiirenevas tempos.

Praeguseks on Kopli liinid teinud läbi ümbersünni – projekti muudab põnevaks võimalus säilitada vanu väärtusi, samal ajal pakkudes uusi ja kaasaegseid elamisvõimalusi. Lähtutud on piirkonna ajaloost ja kasutatud arendamisel nii hoonete restaureerimist kui loodud ka uut arhitektuuri. Mahtude planeerimisel on arvestatud ajaloolise keskkonnaga – merepoolsed hooned on valdavalt väiksema mahuga poolprivaatsete aedade ning õdusate istumisaladega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles