Ühisrahastus ja krüpto: investeerimiskonto võimalused laienevad

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Investeerimiskonto laienenud võimalused peaksid muu hulgas vähendama ka väikeinvestori motivatsiooni asutada investeeringute tegemiseks äriühing.
Investeerimiskonto laienenud võimalused peaksid muu hulgas vähendama ka väikeinvestori motivatsiooni asutada investeeringute tegemiseks äriühing. Foto: Randolf Berold / PantherMedia / Randolf Berold

Valitsus kiitis heaks seadusemuudatused, millega laienevad investeerimiskonto kasutamise võimalused ka pandikirjadesse, reguleeritud ühisrahastusse ja krüptovaradesse investeerimisel.

Tavainvestorile on viimastel aastatel muutunud lihtsalt kättesaadavaks varasemast märksa enam investeerimisvõimalusi. Seega saab edaspidi ka investeerimiskonto vahendeid paigutada pandikirjadesse, reguleeritud ühisrahastusse ja krüptovaradesse.

Rahandusministeeriumi finants- ja maksupoliitika asekantsleri Evelyn Liivamägi sõnul muutuvad ka mitmed kulude mahaarvamist puudutavad reeglid. «Näiteks saab teenitud tulust maha arvata kahju, mis tekib varalise õiguse kadumise korral – kui krüptovara muutub kehtetuks või kui ühisrahastuse kaudu antud laen hinnatakse lootusetuks. Samuti saab näiteks väärtpaberitelt teenitud tulust maha arvata väärtpaberikonto haldustasu,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles