«TANKISTID» ÜÜRITURUL Üürnik tekitas üürikorteris kahju ja jättis selle sõbra kanda

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Mitte mingil juhul ei tohi kellegi teise üürilepingut enda nimele sõlmida, kuna sellega võivad hiljem kaasneda väga suured probleemid.
Mitte mingil juhul ei tohi kellegi teise üürilepingut enda nimele sõlmida, kuna sellega võivad hiljem kaasneda väga suured probleemid. Foto: Toomas Huik

Öeldakse, et sõpra tunned hädas. Teinekord võib sõbra aitamine endaga kaasa tuua aga tuhandetesse eurodesse küündiva varakahju, võlgnevused ja kohtukutse. Rendini õigusjuht Lia Siht jutustab õpetliku loo sellest, miks ei tasu kellegi teise üürilepingut enda nimele sõlmida.

Möödunud aasta alguses soovisid Jaan* ja tema pruut Maria* üürida korterit ning peale mõningaid otsinguid leitigi mitu meelepärast kuulutust platvormilt Rendin. Kuna mõlemal olid maksehäired ning Jaan oli varem viibinud isegi kinnipidamisasutuses, palus noorpaar korteritele kandideerimiseks abi oma sõbralt Rainerilt*.

Raineril ei olnud ühtegi maksehäiret, mistõttu soovisid Jaan ja Maria, et too looks hoopis ise Rendini platvormile konto ning sõlmiks hiljem üürilepingu enda nimele. Noorpaar kinnitas Rainerile, et kõiki korteriga seotud kulusid maksavad nemad ning esimesel võimalusel eemaldatakse tema nimi lepingust ja muudetakse peaüürnikuks Jaan. Vastutasuks teene eest lubas Jaan Rainerile kanda iga kuu ka 200 eurot ning Rainer nõustus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles