Soome tagasihoidlikust talunikust jäi maha hiiglaslik aktsiaportfell

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Vilho Mustajärvi elas kogu oma elu väga tagasihoidlikult ning kõik oma säästud investeeris ta Soome börsiettevõtetesse, jälgides osta ja hoia strateegiat.
Vilho Mustajärvi elas kogu oma elu väga tagasihoidlikult ning kõik oma säästud investeeris ta Soome börsiettevõtetesse, jälgides osta ja hoia strateegiat. Foto: Vilho Mustajärvi sihtasutus

Soomes Pohjanmaal elas tagasihoidliku taluniku elu Vilho Mustajärvi, kellest jäi kõigi suureks üllatuseks maha miljonitesse ulatuv aktsiaportfell, mille ta pärandas kohaliku elu edendamiseks.

Lõuna-Pohjanmaal asuvas väikses Evijärvi vallas elab umbes 2500 elanikku, kellest üks oli nüüdseks meie seast lahkunud Vilho Mustajärvi. Vilho Mustajärvi sündis Evijärvel 1937. aastal ja suri oma kodukohas 84-aastaselt 2022. aasta septembris. Suur oli aga kohalike inimeste üllatus, kui selgus, et tagasihoidlikul talumehel oli aastatega kogunenud muljet avaldav aktsiaportfell, kirjutas Kauppalehti.

Vilho vanemad surid, kui ta oli väike ja tema onu võttis Vilho enda hoole alla ning onu talus elas ta oma elupäevade lõpuni. «2021. aasta kevadel olime Vilho sugulase mälestusteenistusel ja Vilho küsis minu käest, kas ma saaksin ka tema matustel mälestuskõne pidada. Ma lubasin, aga ütlesin, et peaksin enne sinust midagi teadma,» meenutas Mustajärvi kauge sugulane Martti Tyynismaa, kes on nüüd ka Mustajärvi sihtasutuse esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles