LÕUNANAABRID ON HÄMMINGUS Miks on Baltikumi kõige aktiivsemad investorid eestlased

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Investeerimine
Investeerimine Foto: Austin Distel / Unsplash

Läti ja Leedu investorid ning rahandussektor on juba mõnda aega kukalt kratsinud. Viimastel Läti ettevõtete võlakirjade ja aktsiate emissioonidel, rääkimata Eesti enda ettevõtete rahakaasamistest, võtavad ootamatult suure osa just Eesti väikeinvestorid. Kuidas on Eesti investorite kogukond nii rahakaks ja aktiivseks muutunud?

Kui varem oli laiema avalikkuse ja isegi investorite kogukonna huvi võlakirjade vastu pigem tagasihoidlik, siis möödunud sügisel toimus suur nihe. LHV emiteeris 10,5-protsendilise intressimääraga võlakirju, mis märgiti üle 16,3-kordselt. Ehk pank soovis maksimaalselt emiteerida 35 miljoni euro väärtuses võlakirju, aga investorid olid valmis pakkuma kokku 407,5 miljonit eurot.

«Peale seda ülimalt edukat võlakirjade emissiooni on Eesti investorite kogukond olnud eriti aktiivne ning usun, et see on ka üheks kolmest suurest võtmepunktist, miks Eesti investorid on märksa aktiivsemad ka Läti turul ehk osalevad Läti ettevõtete rahakaasamistel,» märkis Citadele panga Treasury juht Vlad Dmitrijev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles