Luminor: Leedu majanduskasv näitab tänavu Eestile ja Lätile tagatulesid

Sander Silm
, majandusajakirjanik
Copy
Kui tänavu kasvab Leedu majandus kaks ja Läti majandus 1,2 protsenti, siis Eestis on oodata majanduskasvu üheprotsendilist kukkumist.
Kui tänavu kasvab Leedu majandus kaks ja Läti majandus 1,2 protsenti, siis Eestis on oodata majanduskasvu üheprotsendilist kukkumist. Foto: Ints Kalnins / Reuters / Scanoix

Luminori kevadise majandusprognoosi järgi on pärast kesist 2023. aastat majandustingimused Balti riikides sellel aastal paranemas. Kõige kiiremini kasvab Leedu majandus ning kasvu on oodata ka Lätis. Ehkki aasta lõpus pöördub SKT tõusule ka Eestis, jääb meie majandus aasta kokkuvõttes siiski miinuspoolele.

Luminori peaökonomisti Lenno Uusküla sõnul oli 2023. aasta SKT kasvumäär kõigis kolmes riigis kobarkriisist tingituna potentsiaalist väiksem – Läti ja Leedu majandus langesid 2023. aastal 2022. aastaga võrreldes 0,3 protsenti, Eesti majandus aga 3,1 protsenti

«Sel aastal on oodata majandusseisu paranemist – Leedu oodatav majanduskasv on kaks ja Lätis 1,2 protsenti. Kuigi ka Eesti majandus hakkab aasta teises pooles kasvama, jääb tänavune SKT miinus ühe protsendi juurde, kuna eelmise aasta kukkumine toimus läbi terve aasta,» lausus Lenno Uusküla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles