ETTEVAATUST! Omniva nimel levivad petukirjad said uue hoo

Aimur-Jaan Keskel
, majandusajakirjanik
Copy
Petukirjas avanevale lingile vajutades avaneb veebileht, mis võib tunduda ehtne.
Petukirjas avanevale lingile vajutades avaneb veebileht, mis võib tunduda ehtne. Foto: Kuvatõmmis petukirjast

Omniva nimel saadetakse petukirju, kus viidatakse probleemile paki saatmisel ning küsitakse teenustasu.

Kirjade saatmine on massiline ning neid saadetakse ka neile, kes pole hiljuti pakke tellinud. Üks selline kiri saadeti ka Postimehe üldmeilile.

Petukirjas küsitakse saajalt 3,80 euro suurust tasu.

Foto: Kuvatõmmis petukirjast

Vajutades «Kliki saadetise maksmiseks» avaneb veebilink, mis võib esmapilgul tunduda ehtne, sest seal on Omniva logo ja teenusepakkujaga sarnane kirjastiil. Kuid aadressiribalt on näha, et tegemist pole Omniva lehega, vaid see on tundmatu leht nimega securewebhub.com/omni/ee/. 

Omniva: hoolimata teavitustööst on ikkagi ohvreid

Omniva meediasuhete juht Reelika Lepp ütles Postimehele, et nad teavitavad avalikkust pidevalt sotsiaalmeedias ja Omniva kodulehel ning paljud elanikud on ka petuskeemidest teadlikud.

Kuid siiski on inimesed petuskeemi ohvriks langenud. «Konkreetse näite puhul on tõenäoline, et keegi on selle ohvriks langenud, sest õngitsusskeemid on praegu levinud ja selliseid kirju saadetakse suurte lainetena. Haavatavamaks sihtrühmaks on kindlasti eakamad,» lisas Lepp.

Lepp toob välja, et selliste kirjade puhul tasub alati kontrollida esimesena saatja nime, aadressi ja domeeni – üldiselt on seal segane või selgelt välismaise nimega aadress, mis pole Omnivaga kuidagi seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles