Uuring: kolmandik inimestest ei saa vajalikku koduremonti lubada

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
Remont. Foto on illustratiivne.
Remont. Foto on illustratiivne. Foto: Taavi Sepp

Eesti Citadele panga uuring näitab, et kolmandik inimestest ei saa koduremonti teha kõrgenenud hindade tõttu. Samal ajal üritab teine kolmandik hoolimata hindadest plaanitud remonti jätkata või lõpetada.

Eurostati andmetel on ehitusmaterjalide hinnad kasvanud 2024. aasta esimes kvartalis võrreldes eelmise aastaga 7,1 protsenti, samal ajal on lõunanaabrite lätlaste ja leedukate juures on hind tõusnud 1,8 protsendi võrra. See tähendab, et 30 protsenti Eesti inimestest on sunnitud vajaliku koduremondi edasi lükkama.

«Pikalt kestnud kõrge inflatsioon ja ebakindel aeg majanduses on selgelt pausile pannud paljude inimeste ehitus- ja remondiplaanid. Seda näitavad ka viimased andmed näiteks ehitus- ja mööblipoodidest. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on vähenenud nende klientide hulk, kes on pangast remondi eesmärgil laenu küsinud ja seda olukorras, kus laenutaotluste arv teiste eesmärkide täitmiseks on tõusnud. Kuna ehitusmaterjalid on hinnatõusust mõjutatud, on remonti planeerides veel olulisem võrrelda hindu, kasutada ära soodustusi ning võtta teenuste jaoks võrdlevaid pakkumisi,» edastas Citadele Eesti jaepanganduse juht Marina Hakiainen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles