Finantsdźungel: Kuidas navigeerida tänapäeva raamatupidamise maailmas ja millist kasu pakub teile AB Accounting?

AB Accounting
Copy
Foto: AB Accounting

Tänapäeva ettevõtjad seisavad silmitsi mitmete väljakutsetega, kui nad üritavad navigeerida keerulises finantsdźunglis. Raamatupidamine, olles ärijuhtimise oluline osa, mängib olulist rolli ettevõtete edu tagamisel ja finantsliku tervise jälgimisel. Mis täpsemalt on raamatupidamine? Kas ja kuidas raamatupidamine on ajas muutunud? Kellel on raamatupidamist vaja? Ja millist kasu saate Teie ettevõtjana korras raamatupidamisest?

Raamatupidamine võib tunduda äärmiselt keeruline. Ja tegelikult raamatupidamine ongi äärmiselt keeruline, kuna see hõlmab endas nii palju erinevaid nüansse, detaile ja seadusi, mis pidevalt ajas muutuvad ja seeläbi on oluline end pidevalt harida ja teadmisi täiendada.

Nii nagu tennisemängija puhul võib öelda, et tema oskused ja kogemused tennise mängimisel on väljakujunenud pikaajalise õppimise ja praktiseerimise tulemusena, nii võib ka raamatupidaja olla spetsialiseerunud ja hästi ettevalmistatud oma valdkonnas tänu pidevale õppimisele, koolitustele ja töökogemusele.

Nii on ka meil AB Accountingus. Meil on kogemus raamatupidamises 20 aastat, kuid oluliseks peame pidevalt ennast täiendada ja lisaks ajaga ja tehnoloogiaga kaasas käia.

Olles ise pigem väike kollektiiv, suudame enim pakkuda väärtust väiksematele (kuni 15. töötajaga) ettevõtetele, keskendudes seeläbi kõige olulisemale. Oluline on jääda oma liistude juurde - me oleme professionaalsed raamatupidamises, kuid tennises või ettevõtte turundustegevustes kindlasti mitte nii oskusklikud.

Mis asi see raamatupidamine on ja mis selle keerukaks teeb?

Raamatupidamine ei ole pelgalt ainult raamatupidamine. Raamatupidamine on tegelikult lai mõiste ja peidab endas näiteks: deklaratsioonide haldamist ja esitamist, majandusaasta aruande koostamist, arvete koostamist ja haldamist, palgaarvestust ja aruandlust, konsultatsioone, suhtlemist erinevate riigiasutustega, programmide kasutamist, töötajate registreerimist, töölepingute koostamist, puhkusearvestust ja -graafikute koostamist jpm.

Täpselt selle kõigega tegeleme ka meie AB Accountingus, kuid väiksemas mahus. See tähendab, et olles ise piisavalt väike kollektiiv, suudame pakkuda kvaliteetset teenust ainult väikeettevõtetele (kuni 15 inimest). Pealegi suuremad ettevõtted omavad tihti juba enda palgal tervet raamatupidamisosakonda.

Lisaks kõigele eelnevale suudame pakkuda väärtust ka mitteresidendile, e-residendile - aidates registreerida filiaale Eestis, e-residentsuse ja vajaliku dokumentatsiooni koostamises või näiteks püsiva tegevuskoha registreerimises.

Kuigi Teie jaoks võib raamatupidamine tunduda keerukas, siis meie jaoks on raamatupidamine töö ja hobi käsikäes ja tänu sellele võime julgelt öelda, et raamatupidamine on palju lihtsam, kui miski muu siin elus.

Foto: AB Accounting

Minevikust tänapäeva: raamatupidamise areng läbi aegade.

Raamatupidamine oma olemuselt on läbi aastate olnud sama - hoida ettevõtte finantsasjad korras. Kui algselt oli raamatupidamine peamiselt käsitsi tehtav protsess, kus arvutused ja kirjed tehti käsitsi paberdokumentidel, siis arvutite ja raamatupidamistarkvara arenguga on raamatupidamine muutunud arvutipõhiseks, automatiseerides paljusid protsesse, suurendades efektiivsust ja vähendanud vigu raamatupidamisprotsessides.

Lisaks pidevatele uutele maksuseadustele ja regulatsioonidele on raamatupidamine pidevas muutuses ja tuleb olla kõigest teadlik. Ka globaliseerumine on toonud kaasa rahvusvaheliste ettevõtete arvu suurenemise ning seega on vajadus ka rahvusvahelise raamatupidamise järele. Ka tänu erinevatele investeerimisvõimalustele, mis on tehtud inimestele lihtsaks, on vajadus rohkem kaasaegsema ja spetsiifilisema raamatupidamise järele. Olgu selleks siis aktsiatega kauplemine, erinevad krüptotehingud või kinnisvaraga seotud investeeringud.

Oluline kõige selle juures on ennast pidevalt täiendada ja turu trendidega kursis olla.

Millist väärtust kliendid saavad korras raamatupidamisest?

Suurimaks väärtuseks siin elus saab nimetada kindlasti hingerahu. Ja ettevõtja hingerahu tagab kindlasti korras raamatupidamine. Et ei peaks muretsema, kas riiklikud maksud on makstud või kas on õigel ajal makstud. Kas töötajate puhkusegraafikud on õigesti koostatud ja kas palgaarvestus on õigesti arvestatud. Ka Teie ettevõtte tulemuslikkus seisneb töötajate rahulolust.

AB Accountingu eeliseks ja tugevuseks on kindlasti pikaaegne kogemus ja pädev kollektiiv. Aga üheks suurimaks omaduseks on meil pidev õppimine ja koolitamine. Tänasel päeval ei tee enam raamatupidamist puhtalt paberil pliiatsiga ja neid riiulile arhiveerides. Tänane klient soovib saada ilmselgelt soodsat raamatupidamisteenust. AB Accounting suudab seda pakkuda tänu tehnoloogia arengule. Lisaks oluline ei ole kindlasti ainult teenuse maksumus, vaid ka mugavus, kiirus ja täpsus. Tänu tehnoloogia arengule ja selle rakendamises raamatupidamises suudame pakkuda oma klientidele täpsemaid finantsprognoose või detailsemat aruandlusi ja statistikat, et ettevõtet paremini juhtida.

Kui olete alustav ettevõtja, juba toimiv ettevõtja või mitteresident/e-resident ja soovite hoida oma paberimajanduse (digimajanduse) korras, siis võtke meiega ühendust küsides TASUTA NÕU!

AB Accounting ei ole ainult Teie ettevõtte raamatupidaja vaid Teie tark partner, et Teie äri oleks edukas ja optimeeritud.

Copy
Tagasi üles