Tallinna Vesi investeerib ligi 9 miljonit reovee tõhusamaks puhastamiseks

Angelina Täker
, ajakirjanik
Copy
50-eurosed rahatähed.
50-eurosed rahatähed. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna Vesi investeerib reovee bioloogilise puhastusprotsessi täiustamisse järgmise kolme aasta jooksul ligi üheksa miljonit eurot. 

«Investeeringuga tehtavad muudatused on olulised Läänemere keskkonnaseisundi säilitamiseks ja parandamiseks, sealjuures peame silmas tulevikuvajadusi. Tuleb arvestada, et reovee kogused Tallinna piirkonnas on väga suured – puhastame aastas 50 miljonit kuupmeetrit reovett,» selgitas Tallinna Vee tegevjuht Aleksandr Timofejev. «Seekordne ligi üheksa miljoni eurone investeering on sihitud bioloogilise puhastuse tõhustamiseks. Paljassaare reoveepuhastusjaam saab töötada täielikult efektiivselt kõikide puhastusetappide – mehhaanilise, keemilise ja bioloogilise – eduka toimimise korral,» märkis Timofejev.

Projekt on osa Tallinna Vee investeeringute plaanist ning selle eesmärk on rekonstrueerida Paljassaare reoveepuhastusjaama bioloogilise puhastussüsteemi 12 järelsetitit, mis eraldavad reoveest aktiivmuda. Iga järelsetiti läbimõõt on 40 meetrit ja sügavus neli meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles