Stiilne firmaehe meenutab olulist sündmust kaua

Roman Tavast
Copy
Ehte valmistamine Roman Tavasti töökojas
Ehte valmistamine Roman Tavasti töökojas Foto: Roman Tavast

Kuidas tänada ja tunnustada oma töötajaid või äripartnereid nii, et oluline sündmus kauaks meelde jääks? Väärikas viis selleks on Roman Tavasti kullassepaäris tellimustööna valminud stiilse korporatiivehte kinkimine.

Rahvusvahelise haardega kullasepaäri Roman Tavast on üks väheseid Eesti ettevõtteid, kel täna vanuseks juba auväärsed 100 aastat. 1923. aastal lõi kullassepp Roman Tavast väikese töökoja, mis paisus Nõukogude okupatsiooniajal suureks juveelitehaseks. Eesti iseseisvusaja alguses taastas Roman Tavasti poeg oma isa ettevõtte. Täna valmistab see suure osa Eesti teenetemärke ning mitmesuguseid eritellimusel valminud firmaehteid. Ettevõtte koduturg on Eestis, tütarfirmad Soomes ja Suurbritannias ning kliente leidub USAst Nigeeriani.

Ajatult väärikas kingitus

Tihti murtakse pead, mida küll kinkida töötajatele tõeliselt suure saavutuse puhul või ettevõtte jaoks olulisel tähtpäeval. Võib maksta heldelt preemiat, saata inimesed puhkusereisile, viia nad kallile õhtusöögile või kinkida mõni firma logoga tarbeese (jope, kohvitass või kallis pastakas). Paljudes ettevõtetes ja asutustes kingitakse neil puhkudel aga hoopis eritellimusel valminud firmaehteid, mis on personaalne, hinnaline ja ka oodatud kingitus.

Ehete kinkimine oluliste sündmuste puhul (näiteks firma aastapäeval) on firmakultuuri tähtis osa ja töötajate ning ka koostööpartnerite poolt armastatud rituaal. Üldjuhul ei ole sellised firmaehted seotud ettevõtte logoga, vaid disain on inspireeritud tegevusvaldkonnast või CVI elementidest. Selle tõttu kannavad neid meelsasti lisaks töötajatele ka head äripartnerid või kliendid. Hästi disainitud ja läbimõeldud firmaehet kantakse rõõmu ja uhkusega aastaid ning seda kandes meenub ka aastatetagune sündmus, mille puhul see kingituseks saadi.

Suur osa Eesti ettevõtete ja asutuste firmaehteid on valminud Roman Tavastis. Firmaeheteks võivad olla näiteks rinnamärgid, mansetinööbid, lipsunõelad, kaela-, käe- ja kõrvaehted jne.

Aina enam leiavad ettevõtetes kasutust staažimärgid või ka -mündid, mida kingitakse töötajatele teatud tööstaaži verstapostideni jõudmisel. Eritellimusena valminud staažimärk on väärikas kingitus, mida uhkusega kanda ning mis aitab luua ja hoida töötajate ühtekuuluvustunnet.

Kuidas toimub firmaehte loomine?

Firmaehete loomine algab sellest, et koos kliendiga arutatakse läbi ehete eesmärgid, sihtgrupp ja kliendi soovid. Tihtipeale tellitakse terve ehtesari – näiteks mansetinööbid ja lipsunõelad on väga hinnatud meeste hulgas ning prossid, rinnanõelad ja kaelaehted sobivad ideaalselt kingituseks naistele. Ehte esialgne ideekavand ja kujundus pannakse kokku kliendi soovidega arvestades ja luuakse ka 3D kavand. See lihtsustab oluliselt loomeprotsessi, sest juba töö algfaasis on võimalik täpselt ette kujutada, kuidas valmis ehe välja hakkab nägema. Mõnikord soovib tellija enne tellimist tootenäidist ja see ka luuakse.

Firmaehete hind sõltub peamiselt töö keerukusest, materjalist ning tellimuse kogusest. Hinnapiir arutatakse enne töö tegemist läbi ning maksumusega annab alati mängida. Üllatuslikult võib firmaehe võrreldes teiste preemiatega olla hoopis kuluefektiivsem. Üldjuhul ei ole ehte hind võrreldav preemiareisi või arvestatava rahalise preemia suurusega.

Ehte valmistamine Roman Tavasti töökojas
Ehte valmistamine Roman Tavasti töökojas Foto: Roman Tavast

Firmaehete loomiseks võtke julgelt ühendust Roman Tavasti ettevõttega aadressil info@romantavast.ee või päringuvormi kaudu.

Lisaks eridisainiga ehetele ja märkidele leidub kingitusteks sobivaid ehteid ka Roman Tavasti e-poes.

Copy
Tagasi üles